Jump to content

Local information/no

Wikimania 2007 Taipei :: a Globe in Accord

Bydetaljer

Taipeis beliggenhet i Øst-Asia.

Taipei er hovedstaden i Republikken Kina og den største byen på Taiwan, en liten men dynamisk høyteknologisk øy utafor Kinas sørøstkyst. Taiwan ligger i det sentrale Øst-Asia, og har rask og billig tilgang til alle østasiatiske og vestoseaniske land (f.eks. Japan, Korea, Fastlandskina, Thailand, Malaysia, Signapore, Australia og mange andre land).

Taiwan har Asias frieste regjering, ifølge Freedom Houses rapport. Taiwan har mye kinesisk kultur, og Det nasjonale palassmuseet i Taipei har verdens største samling av kinesiske gjenstander, kunst og imperielle arkiver.

Taipei er Taiwans økonomi-, kultur-, medie- og utdannelsessentrum. Taipei har også et stort, velorganisert og erfarent Wikimedia-samfunn. Landsvide wikitreff blir holdt en gang i kvartalet, vanligvis i Taipei, og flere av de som var involvert i denne budrunden var blant organisatorene av den kinesiske Wikimedia-konferansen 2006.

Attraksjoner i Taipei

Været i Taipei

Taipei ligger i den subtropiske klimasonen. Ifølge temperaturmålinger for August de siste tre åra, er den månedlige gjennomsnittstemperaturen på rundt 29 grader, og den daglige maksimumstempereaturen rundt 33 grader, og minste temperatur 27 grader. Alle innendørssteder har klimaanlegg.