Jump to content

Local information/nl

Wikimania 2007 Taipei :: a Globe in Accord
(Redirected from Location/nl)

Details van de stad

Locatie van Taipei in Oost-Azië.

Taipei is de hoofdstad en de grootste plaats in Taiwan, een klein maar dynamisch high-tech eiland, bij de zuidoostkust van China. Gelegen in Centraal Oost-Azië is Taiwan op een snelle en betaalbare wijze verbonden met alle Oost-Aziatische en aan de westzijde van de Grote Oceaan gelegen landen (zoals Japan, Korea, Volksrepubliek China, Thailand, Maleisië, Singapore, Australië en vele andere).

Volgens het Freedom House's report kent Taiwan de meest vrije overheid van Azië. Taiwan kent een rijke Chinese cultuur; het National Palace Museum in Taipei bezit de grootste collectie Chinese artefacten, kunstwerken en keizerlijke archieven ter wereld.

Taipei is het centrum van de Taiwanese econimie, cultuur, media en het onderwijs. Taipei is verder nog gezegend met een grote, georganiseerde en ervaren lokale Wikimediagemeenschap. Landelijke ontmoetingen worden iedere drie maanden gehouden, gewoonlijk in Taipei.

Attracties in Taipei

  • National Palace Museum, de grootste collectie Chinese artefacten, kunstwerken en keizerlijke archieven ter wereld.
  • Taipei 101, het hoogste gebouw ter wereld.
  • Yangmingshan National Park, vanwege haar kersenbloesems en zwavelafzettingen.
  • Danshuei, een dorp met een prachtige rivieroever.
  • Chiang Kai-shek Memorial Hall bij het Chiang Kai-shek Memorial Park is een avn de bepalende landschappen van de stad en het grootste plein in het centrum van Taipei. Het nationale concertgebouw en het Nationaal theater zijn ook gelegen in het park nabij het Chiang Kai-shek Memorial Hall.
  • Bitan.

Het weer in Taipei

Taipei kent een subtropisch klimaat. Volgens de metingen in augustus van de afgelopen drie jaar, ligt de gemiddelde temperatuur in augustus op ongeveer 29 °C, ligt het maximale daggemiddelde op 33 °C en het minimale daggemiddelde op 27 °C